Dawkowanie

TYP ROŚLINNOŚCIDAWKA STOSOWANAZALECANY CZAS STOSOWANIA
winnica500-700 kg/hawiosna lub jesień
nasiona roślin strączkowych500-1000 kg/haprzed uprawą
zboża500-800 kg/haprzed uprawą
kukurydza1300-1600 kg/haprzed uprawą
ziemniaki1000-1500 kg/haprzed uprawą
buraki cukrowe800-1300 kg/haprzed uprawą
buraki pastewne1200-1500 kg/haprzed uprawą
słonecznik600-800 kg/haprzed uprawą
dynia 600-800 kg/haprzed uprawą
chmiel1100-1500 kg/hawiosna lub jesień
rzepak500-600 kg/hawiosna lub jesień
młode plantacje owoców700-900 kg/hawiosna lub jesień
plantacje owoców600-800 kg/hawiosna lub jesień
krzewy jagodowe700-900 kg/hawiosna
truskawki900-1200 kg/haprzed uprawą lub wiosną
pomidory, papryka800-1200 kg/haprzed uprawą
plantacja młodych drzew100-150 g/roślinęw trakcie wegetacji
utrzymywanie lasów2000-2500 kg/haw trakcie wegetacji
szkółka drzewek1000-1500 kg/hawiosną
drzewka i krzewy ozdobne200 g/m2wiosną
skrzynki balkonowe4-6 kg/m2w trakcie wegetacji
przygotowanie kompostu5-10 kg/m2przez cały rok